Perehdytyksen kehä
1. Tutustuminen
Uuden työntekijän kanssa tutustutaan keittiöön ja sen toimintamalliin.
Kuljetaan keittiössä harkitusti ja suunnitelmallisesti tutustuen keittiön tiloihin ja laitteisiin, häiritsemättä keittiön normaalia toimintaa.
Tämä vaihe säästää työtehokkuutta 2 tuntia/viikossa, koska tällä vältetään ylimääräisiä askelia.
2. Toiveet
Kerrotaan työntekijälle työnantajan laatimat toiveet ja miten niitä seurataan.
Työnantajan toiveena voi olla esimerkiksi: taukojen täsmällisyys, hygienia, älylaitteiden käyttö työaikana tai vaikkapa koulutuksen lisääminen.
Tässä osiossa käydään läpi myös työntekijän toiveet työnantajalle esimerkiksi: johtamismenetelmä tai kulunvalvonta.

4. Toiminta
Tässä kohdassa konkretisoidaan työnantajan sekä työntekijän, toiveet sekä tavoitteet. Näiden pohjalta lähdetään rakentamaan ONNISTUNUTTA PEREHDYTYSTÄ!
Mitä on onnistunut perehdytys?
3. Tavoitteet
Uuden työntekijän tullessa organisaatioon on työnantajan hyvin tärkeää luoda tavoitteet. Näitä voivat olla mm. työtehokkuus, organisointi tai vaikkapa koulutusmahdollisuuksien esittely.
Ilman tavoitteita ja niiden toteutuksien seurantaa yritys ei pysy kilpailukykyisenä organisaationa.
Tämä yksinkertaisuudessaan: Mitä haluamme?
Hyvin suunniteltu ja toteutettu perehdytys lyhentää työnoppimiseen käytettävää aikaa ja täten pienentää kustannuksia.
On arvioitu että yhden uuden työntekijän palkkaamiseen perehdytyksen osalta käytetään noin 3000€/hlö.
Onnistunut perehdyttäminen tuo luotettavan kuvan työnantajasta!